“İSTİKLAL MARŞIMIZ VATAN SEMALARINDA SONSUZA DEĞİN YANKILANACAK”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı”na katıldı. Rektör Kavuncu yaptığı açıklamada, “İstiklal Marşımız, vatan semalarında sonsuza değin yankılanacak.” dedi.

KSBÜ- Kütahya Valisi Ali Çelik başta olmak üzere Kütahya protokolünün yer aldığı, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılı münasebetiyle düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Üyesi Halil Adıyaman Mehmet Akif’in yaşamını ve İstiklal Marşı’mızın yazılış sürecini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Akif’in şiirleri öğrenciler tarafından seslendirilirken, İstiklal Marşımıza beste yapılması sürecinde, daha önce yarışmaya giren besteler dinletildi. Okul Öncesi ve İlkokullar Arası İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması ile Liseler Arası Kompozisyon Yarışması’nda dereceye girenlere Vali Ali Çelik tarafından hediye takdim edildi. İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye giren miniklerin İstiklal Marşı’mızı seslendirmeleriyle coşku dolu anlar yaşandı.

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Milletimizin gönlüne nüfuz etmiş İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümü dolayısıyla Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. İstiklal Marşımız, vatan semalarında sonsuza değin yankılanacaktır.” ifadelerini kullandı.

“İSTİKLAL MARŞIMIZ VATAN SEMALARINDA SONSUZA DEĞİN YANKILANACAK”