“ERGOTERAPİDE HEDEFİMİZ EN İYİLER ARASINDA YER ALMAK”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu başkanlığında Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) ve Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğretim elemanlarının katılımı ile Ergoterapi Bölümü ve Ergoterapi Programına ilişkin koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Kavuncu, “Ergoterapide hedefimiz en iyiler arasında yer almak.” dedi.

KSBÜ- Ergoterapi alanının ülkemizde nispeten yeni bir sağlık meslek alanı olduğunu ancak rehabilitasyonun içerisinde önemli bir öğe olduğunun ifade eden KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu, “Esas olarak vücut fonksiyonlarını kazanmış olan hastaların beceri elde etmeleri ve bunu günlük yaşamlarında, mesleklerinde kullanmaları için çalışan bir grup. Bu alanda ülkemizde de nispeten yeni olan eğitimlerde hem 4 senelik hem 2 senelik okullarımızı açtık.” diye belirtti.

“ERGOTERAPİ PROGRAMI TÜRKİYE’DE BU ALANDA AÇILMIŞ OLAN 5 PROGRAMDAN BİR TANESİ”

Tavşanlı’daki 2 senelik Ergoterapi Programı’nın, Türkiye’de bu alanda açılmış olan 5 programdan bir tanesi olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Kavuncu, “Sağlık Bilimleri Fakültesindeki 4 senelik Ergoterapi Bölümü de yine gelecek sene öğrencilerimizi almayı planladığımız bir bölüm. Bu bölümde iyi bir eğitim programının yapılması, sağlıktaki gelişen teknolojilere ve ihtiyaçlara uyum sağlaması açısından gerek SBF gerek Tavşanlı SHMYO öğretim elemanları ile bir araya geldik ve bir koordinasyon toplantısı yaptık. Hedefimiz bu alanda ülkemizde iyi eğitim veren okullar kategorisinde yer almak ve öğrencilerimize nitelikli bir eğitim sunmak.” şeklinde konuştu.

“ERGOTERAPİDE HEDEFİMİZ EN İYİLER ARASINDA YER ALMAK”

“ERGOTERAPİ PROGRAMI TÜRKİYE’DE BU ALANDA AÇILMIŞ OLAN 5 PROGRAMDAN BİR TANESİ”