“DOĞUM HİZMETLERİNDE KADIN HAKLARINA EBE YAKLAŞIMI” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) bünyesinde “Doğum Hizmetlerinde Kadın Haklarına Ebe Yaklaşımı” konulu online seminer düzenlendi.

KSBÜ- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşen seminerin moderatörlüğünü KSBÜ SBF Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Durmaz yaparken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı ve Anadolu Ebeler Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner konuk olarak yer aldı.

Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, ‘Doğum Hizmetlerinde Kadın Haklarına Ebe Yaklaşımı’ konulu konuşmasında, “Hak Gebenin, Savunuculuk Ebenin!” sloganıyla, bir kadın hakkı ihlali olan obstetrik şiddetin engellenmesinde ve doğum hizmetlerinde kadın haklarının korunmasında ebelere düşen savunuculuğa dikkat çekti. Ebelere ve ebe adayı öğrencilere “Kadınların haklarını savunmak için; kadınların yanında olduğumuzu hissettirerek, kadınlarla birlikte mücadele etmeliyiz ve bütün kadınların savunucusu olmak üzere ebelik yapmaya devam etmeliyiz.” sözleri ile seslendi.

Artık kadın hakları sorunlarının konuşulmadığı bir kadınlar günü kutlanabilen ülke hayal ettiğini, bunun için de güçlü bir ebelik modeline ihtiyaç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sayıner, davetleri için KSBÜ Ebelik Bölümü öğretim elemanlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

“DOĞUM HİZMETLERİNDE KADIN HAKLARINA EBE YAKLAŞIMI” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ