YEŞİLAY HAFTASINA YÖNELİK ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Genç Yeşilay ve Genç Kızılay toplulukları tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftasına özel “Yeşilayı Tanıyalım-Bağımlılıklarla Nasıl Mücadele Ederim?” konulu online etkinlik gerçekleştirildi.

KSBÜ- Genç Yeşilay ve Genç Kızılay olarak iki kardeş topluluk tarafından gerçekleştirilen etkinlikte KSBÜ öğrencilerinden Genç Yeşilay Başkanı Nagihan Yolcu ve Genç Kızılay Başkanı Şeyda Karabıyık yer aldı. Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Nuri Çetin’in açılış konuşmasını yapmasıyla başlayan programda; Yeşilay İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Engin Aykaç, Yeşilayın tanıtımını gerçekleştirirken, Yeşilay formatör hocalarından Emrah Köseoğlu tarafından bağımlılıklarla mücadele eğitimi verildi. Program sonunda öğrenilmiş olunan bilgiler doğrultusunda Yeşilayı Tanıyalım adlı Kahoot yarışması ile eğlenceli vakit geçirildi. Kazanan kişilere hediyeler verildi.

“FAYDALI BİR ETKİNLİK OLDU”

Söz konusu eğitimle genel olarak bilinen tütün, alkol, kumar, madde ve teknoloji bağımlılığının yanı sıra davranışsal bağımlılıklar üzerine de faydalı bilgiler aldıklarını ifade eden KSBÜ Genç Yeşilay Topluluğu Başkanı Nagihan Yolcu, “Genç Yeşilay Topluluğu başkanı olarak kendi ekibim ve Genç Kızılay Topluluğundaki katılımcılara yönelik faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Sohbet eşliğinde geçen güzel bir seminer oldu. Bu Etkinliğimizde yer alan konuklarımız başta olmak üzere katılan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

BAĞIMLILIKLARLA NASIL MÜCADELE EDİLMESİ GEREKTİĞİ ANLATILDI

Genç Kızılay Başkanı Şeyda Karabıyık da etkinlikte Yeşilayın tanıtıldığını ve faaliyetlerinin anlatıldığını belirterek şunları söyledi: “Aynı zamanda bize bu pandemi sürecinde yaşadığımız teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere diğer bağımlılıkları anlatıp nasıl mücadele etmemiz gerektiği hakkında değerli bilgi ve görüşlerini aktardılar. Çok verimli geçen bu seminer sohbet tarzında ilerledi. Ve etkinliğimizin sonunda yarışma düzenleyerek katılan gönüllü arkadaşlarımıza hediyeler verdik. Katılan konuklarımıza ve gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

YEŞİLAY HAFTASINA YÖNELİK ETKİNLİK DÜZENLENDİ

“FAYDALI BİR ETKİNLİK OLDU”

BAĞIMLILIKLARLA NASIL MÜCADELE EDİLMESİ GEREKTİĞİ ANLATILDI