KSBÜ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN KİTAP ÇALIŞMASI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selmin Şenol’un editörlüğünü yaptığı “COVİD-19 Pandemisi ve Hemşirelik Yaklaşımları” isimli kitap yayımlandı.

KSBÜ- 17 bölümden oluşan kitap 29 yazar tarafından hazırlanarak yaşanan pandemi sürecinin tıbbi gereklilikleri ve olası girişimlerini hemşirelik yaklaşımları çerçevesinde okurlarına sunmaktadır. Kitapta; Covid-19 ile başlayan pandemi sürecinde tıbbi gereklilikler ve hemşirelik yaklaşımları, Covid-19 virüsünün her özelliği keşfedildiğinde hızla yenilenme göstermiş, tedavi ve bakım kılavuzları hızlı güncellemelerle daha etkin bir sağlık bakımı sunmayı hedeflemiştir. Bu nedenle kitabın içeriği tüm yaş gruplarını içerecek şekilde ve güncellenen kılavuzlar eşliğinde, bilgiler bütününde dönemsel bir akış izlenmiştir.

KİTAP SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ADANDI

Kitap hakkında bilgiler veren KSBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selmin Şenol kitabın ilk bölümlerinin Covid-19 virüsünü tanıttığını belirterek, “İlerleyen bölümlerde gebelerin, yenidoğanların, çocukların, yaşlıların ve kanserli çocukların pandemi sürecindeki bakımlarına ilişkin yaklaşımlara, güncel literatür eşliğinde ışık tutulmaya çalışılmıştır. Kitap, hemşirelerin yanı sıra öğrencilere de katkı sağlayan bir kaynak olacağı inancıyla, pandemi sürecinde yaşamını kaybeden sağlık çalışanlarına ve özveriyle çalışan meslektaşlarımıza adanmıştır.” dedi.

KSBÜ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN KİTAP ÇALIŞMASI

KİTAP SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ADANDI