KSBÜ GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR ÜNİVERSİTE

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Ege TV’de yayınlanan Basın Kulübü programında İhsan Tunçoğlu’na konuk oldu. Tunçoğlu, vatandaşlar tarafından KSBÜ için, “Gelişen ve büyüyen bir üniversite.” denildiğini belirtti.

KSBÜ- Rektör Kavuncu, “Gelişen ve büyüyen üniversite.” söylemi için, “Türkiye’nin ilk sağlık temalı devlet üniversitelerinden biri olarak üzerimizde sorumluluk var. Sağlığın her alanında çalışmak, inovasyon, eğitim, insanlığa katkı verme misyonunu üstlendik. Şehrimiz bize sahip çıktı. Tanınırlığımız daha da yükseldi. İnşallah daha da iyi yerlere ulaşacağımıza inanıyorum.” diye bilgi verdi.

VALİ ÇELİK’İN “İYİ Kİ KSBÜ VAR” SÖYLEMİ HATIRLATILDI

Tunçoğlu, Vali Çelik’in “İyi ki KSBÜ var.” söylemini bir kez daha hatırlatarak, pandemi dönemi KSBÜ’nün sağladığı katkı dolayısıyla vatandaşlarımızın sağlık hizmeti yönünden bir eksiklik hissetmediklerini belirtti. Rektör Kavuncu bununla ilgili, “KSBÜ’ye çok değerli, alanında başarılı akademisyenler kazandırdık. Akademisyenlerimiz pandemi dönemi yoğun bir şekilde çalışıp, başarılı sağlık hizmeti verdiler ve vatandaşlarımızın gönüllerine dokundular.” diye konuştu.

“YÜKSEK RİSKLİ ŞEHİRLER ARASINDAYIZ”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, son zamanlarda vaka sayısında tekrar bir yükseliş gözlemlendiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Normalleşir duruma gelmiştik. Yakınımız hastaneye yatmış, bir kişi virüsten ölmüş gibi söylemler artık uyarıda bulunmuyor vatandaşlarımızda. Hiçbir can kaybı normal değildir. Nice can kaybı, yakın dostlarımız, sağlık çalışanları vefat etti. Her vefat canımızı yaktı. Sağlık Bakanlığı illerdeki vaka sayısını açıklamaya başladı. Yüksek riskli şehirlerin arasında yeralmış durumdayız. Biz şu anda yüksek riskteyiz. Virüsün tamamen yok olması beklenilen bir şey değil ama etkisini azaltması bekleniyor. Kütahya’da tanı artışı, yeni vaka artışı var ama hastanelere yük haline yansımış değil. Servisler normale dönmeye başladı. Keşke vaka sayıları azalsa. Son durum vaka sayısında bir artış var. Ama henüz bu yatan ve yoğun bakıma yansımış değil.”

“KSBÜ’YE GELMEK İSTEYEN DOKTORLAR VAR”

T.C. Sağlık Bakanlığı Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki işleyişi hakkında da tekrar bilgi veren Rektör Kavuncu, “Kütahya’daki hastanemizde çift motorlu bir uçak gibiyiz. Yani hastanede Sağlık Bakanlığı ile KSBÜ arasında kurumlar arası iş birliği bulunmaktadır. Misyonlarımız biraz farklı. Biz üniversite olarak daha çok eğitim, araştırmaya yönelirken; Sağlık Bakanlığı ise hastane hizmetiyle ilgileniyor. Birçok alanda eksikliğimizi tamamladığımı söyleyebilirim. Genelde hekimler mecburi hizmetlerle geliyorlar, sonra özel hastaneler olabilir, kendi memleketlerine gidiyor olabilirler. Beyin Cerrahi Kliniğinde bir eksiklik söz konusu oldu. Hem Sağlık Bakanlığından hem bizden ayrılanlar oldu. Henüz yeni kadrolarımız açıklanmadı. Buraya gelmek isteyen doktorlarımız var. Bu sorunu gidermek için çalışıyoruz. Biz Eskişehir Şehir Hastanesine Hematolog gönderdik. Hematologları kalmamıştı. Bazı büyük hastanelerde eksiklikler yaşanıyor. Eskiye göre çok daha iyi durumdayız. Akademisyen sayımızda ve böylelikle sağlık hizmetinde katkılarını sunacak doktorlarımızda sürekli bir artış var.” dedi.

“REHABİLİTASYON SAĞLIK İLİ HALİNE GELDİK”

Kütahya’nın rehabilitasyon sağlık ili haline geldiğini ifade eden Rektör Kavuncu, “KSBÜ olarak termal sağlık turizm projelerimizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Yoncalı Konaklamalı Fizibilite Projesi hakkında bilgi sahibisiniz. Bu arada şehre göre yatak kapasitesi bakımından, çok iyi bir durumdayız. Tavşanlı’da hastane çalışmaları sona yaklaştı. Simav’da ise Sağlık Bakanlığı ile yapılan bir çalışma var. Biz de burada danışmanlık hizmeti veriyoruz.” şeklinde konuştu.

“MERKEZ KAMPÜS EN AZ OSB KADAR DEĞERLİ”

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, üniversite olarak sadece eğitim ve sağlık alanında değil farklı alanlarda da sorumlulukları olduğunu belirterek, “Çevre sağlığı, kadına şiddet, kültürel refahın sağlanması gibi konularda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Vatandaşlarımız üniversitenin varlığını daha da hissedecek. Yeni kampüsün en az OSB kadar değerli olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.

“MASKELİ BİR YAŞAMI ÖZÜMSEMEMİZ GEREKİYOR”

Maskeli bir yaşamı özümsememiz gerektiğini vurgulayan Rektör Kavuncu, “Uzun bir süre yüzde yüz maskesiz hayat gibi bir düşünceyi unutmamız gerekiyor. Artık hayatımız bu şekilde geçecek. Japon turistler maskeli gezerdi daha önceki zamanlarda. Bizler de neden bu şekilde diye sorgulardık. Artık kendi sağlımız ve toplum sağlığı açısından maskeli yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.” diye ifadeler kullandı.

KSBÜ GELİŞEN VE BÜYÜYEN BİR ÜNİVERSİTE

VALİ ÇELİK’İN “İYİ Kİ KSBÜ VAR” SÖYLEMİ HATIRLATILDI

“YÜKSEK RİSKLİ ŞEHİRLER ARASINDAYIZ”

“KSBÜ’YE GELMEK İSTEYEN DOKTORLAR VAR”