ULUSLARARASI SAĞLIK HİZMETİ HAKKINDA GÖRÜŞÜLDÜ

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) Genel Başkanı Mevlit Yurtseven, heyeti ile birlikte Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu ziyaret etti. Ziyarette uluslararası sağlık sistemi hakkında görüşüldü.

KSBÜ- AID Genel Başkanı Mevlit Yurtseven, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Hasan Koçoğlu ve Ecz. Vedat Çolakoğlu, Bursa Temsilcisi Dr. Lütfi Çiftçi ve Kütahya Temsilcisi Prof. Dr. İbrahim Uygun; KSBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu ziyaret ettiler. Ziyaret kapsamında AID’nin uluslararası sağlık hizmeti konusunda verdiği hizmetler konuşuldu.

Başkan Yurtseven AID’nin, tüm dünyada tıbbi yardım ve destek ihtiyacı olan insanlara ulaşmayı hedefleyen uluslararası bir kuruluş olduğunu belirterek, Kütahya’ya da bir temsilci atadıklarını ifade etti. Yurtseven, “Kütahya’daki tıp öğrencilerimizde sağlık hizmeti kültürünü yaygınlaştıracağız.” dedi.

“BÜYÜK HİZMETLERE YOL AÇIYOR”

Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, uluslararası sağlık hizmetinde etkili olan AID’yi tebrik ederek, “Daha önce Nijer’deki insanların durumuna şahit oldum. Basit bir göz ameliyatına bile ulaşamıyorlardı. Devlet destekli, kar amacı gütmeyen sağlık kuruluşları sayesinde birçok insan sağlık hizmetinden faydalanıyor. Böylelikle ülkeler arası dostluklar oluşuyor. Pandemi dönemi aşı konusunda uluslararası eşitsizlikleri gördük. Bazı ülkeler gereğinden fazla aşı siparişi verdi. Haksızlıklar ortaya çıktı. Zor durumda bulunanlara destek olan ülke insanlarıyız.” diye konuştu.

ULUSLARARASI SAĞLIK HİZMETİ HAKKINDA GÖRÜŞÜLDÜ

“BÜYÜK HİZMETLERE YOL AÇIYOR”