“KSBÜ’YÜ HEDEFLERİ VE HEYECANI OLAN BİR ÜNİVERSİTE OLARAK GÖRÜYORUZ”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde (KSBÜ), "2020 Yılı Akademik Teşvik" sıralamasında ilk 10’a giren öğretim elemanlarımız için tebrik töreni düzenlendi. Rektör Kavuncu gerçekleştirdiği konuşmada, "KSBÜ'yü hedefleri ve heyecanı olan bir üniversite olarak görüyoruz." dedi.

KSBÜ- Sıralamada ilk 10'a giren akademisyenlerimiz; Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi tarafından tebrik edildi.

Törende konuşan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, KSBÜ’nün henüz genç bir üniversite olduğunu belirterek, “Üniversitemiz henüz genç bir üniversite. Hepinizle zaman zaman bu hedeflerimizi birlikte konuştuk. Oldukça önemli yeni bir kadromuz var. Biz kendimizi durağan ve artık sabitleşmiş bir üniversite değil de hedefleri olan heyecanı olan ve belirli bir yöne yol almak isteyen bir üniversite olarak görüyoruz. 2020 yılı pandemi yılı olarak geçti ve hala devam eden süreç bizi etkiledi, biliyorsunuz. Bütün düzenimiz, bütün hedefimiz hepsi bir anda değişti, altüst oldu. Ama artık bunları da fırsata çevirmenin zamanı diye düşünüyorum fırsata çevirmek derken bu bize yeni akademik çalışma imkânları sundu. Pandeminin getirdiği yeni araştırma alanları ortaya çıktı” diye konuştu.

“KIDEMLİ, ARAŞTIRMAYA EĞİLİMİ OLAN HOCALARA ÖNEMLİ BİR MİSYON YÜKLÜYORUM”

Kıdemli, araştırmaya eğilimi olan hocalara önemli bir misyonun yüklendiğini ifaden eden Rektör Kavuncu, “Nitelikli, kaliteli hakikaten yapmış olmak için yapılmayan yayınlara ve çalışmalara doğru bir yönlendirme misyonu sizlere yüklüyorum, kendim de dahil olmak üzere böyle bir misyonumuz var. Özellikle genç akademisyen arkadaşlarımızın yol gösterilmeye rehber olunmaya da ihtiyaçları var tabii.” dedi.

“BAP İMKÂNINI GEÇEN SENEYE GÖRE DAHA DA ARTTIRACAĞIZ”

Çok kısıtlı da olsa Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) olanakları oluşturmaya çalıştıklarını açıklayan Kavuncu, “Bu sene de biz kısıtlı olanaklarla da olsa BAP imkânını geçen seneye göre daha da arttıracağız. Bunun için çeşitli iç formülleri oluşturmaya çalıştık. Ama tabii bu yetmiyor. Bizim mutlak surette bilimsel destek fon sağlayıcılara da ihtiyacımız var, başta TÜBİTAK olmak üzere. Nerede hangi fon ile ilgili çalışma yapılıyor ise ve hangi kapsamda yapılıyorsa bunlara da bir kolaylık göstermek istiyoruz. Bununla ilgili burada kurduğumuz Merkezi Tıp Araştırma Merkezinin bir görevi de bu. Yani sizlerin olsun, genç  araştırıcılarımızın olsun hangi projeye başvuracaklarını, nasıl başvuracaklarını, hangi tür yardım istediklerini anlamaya ve bunlara destek olmaya çalışıyoruz. Eğer bunun için imkânlarımız yetmiyor ve bir başka üniversiteden destek gerekiyorsa onu  sağlıyoruz. Hatta bizim bir başka laboratuvara da ihtiyacımız var ise önemli bir çalışma için bununla ilgili de desteğe hazırız. Bizim çeşitli üniversitelerle anlaşmalarımız var. Bunu da genişleteceğiz. Üniversitemiz ayrıldığında sadece bazı öğretim üyelerinin daha önce yapmış olduğu proje desteklerine bağlı cihaz envanterimiz, parkurumuz vardı. Ama artık üniversitemizin demirbaşı olarak yatırım yapmaya başladık. Çok büyük miktarlar değil ama yine de anahtar bazı cihazları almaya başladık. Özellikle moleküler çalışmalarda da iddialı bir düzenimiz de var. Aynı zamanda sadece TÜBİTAK ve bilimsel projeler değil toplum yararına projelerin de önemli olduğuna ben inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“HEPİNİZİ BU BAŞARIDAN DOLAYI KUTLUYORUM”

Yayın değeri açısından en üstte puan almış 10 öğretim üyesine hitaben konuşan Kavuncu şunları söyledi: “Bizim yayın değeri açısından en üstte puan almış 10 değerli öğretim üyemizsiniz. Bu noktada söylediklerimi en çok yorumlayabilmiş, en çok bu hedefe adım atmış, teşebbüs etmiş hocalarımız olarak görüyoruz. O nedenden dolayı hepinizi bu başarıdan dolayı tek tek kutluyoruz, teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz. Çalışana biraz daha çalışma verilir. O yüzden sizlerden de isteğim bahsettiğim genç nesillere ve diğer arkadaşlara bu kültürü yansıtmanız. Aynı performansı gösterip, arkadaşlarımızın da bir dahaki sene sizden daha ileride bir duruma gelmesini sağlamanızdır.”

“KSBÜ’NÜN GELECEĞİ DAHA İYİ OLACAK”

KSBÜ’nün geleceğinin daha iyi olacağını, göstergelerin bu yönde olduğunun altını çizen Kavuncu, “Çok temelden başladığımızı sorunlarımızın olduğunu ve bunları bildiğimizi yani hangi sorunlara sahip olduğumuzun da bilincinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnşallah gelecek senelerde bir öncekinden daha iyi durumda olabileceğiz. Fiziksel olarak, kadro olarak altyapı olarak, imkân olarak bunları görüyoruz.” dedi.

"2020 Yılı Akademik Teşvik" sıralamasında ilk 10’a giren akademisyenlerimiz

1.Doç.Dr. Fatma BAŞAR

2. Dr. Öğr. Üyesi Hamdi TAŞLI

3. Dr. Öğr. Üyesi İsmail BIYIK