“YENİDOĞANDAKİ HEMŞİRELERİMİZİN BİLGİLERİ SON DERECE ÖNEMLİ”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) ve Çocuk Hemşireleri Derneği iş birliği ile hazırlanan “Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinde Gelişimsel Bakım Kursu” düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıları bir araya getiren kursun açılış konuşmasını yapan KSBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, “Yenidoğan doğar doğmaz bir stresle karşı karşıya kalıyor. Bebeğin bu stresle başa çıkabilmesi için ona bakım yapan hemşirelerimizin gelişimsel bakım konusundaki bilgileri son derece önemli.” ifadelerini kullandı.

Kursun açılış konuşmasını yapan SBF Dekanı Prof. Dr. Perçin Renders, “Öncelikle bu kursu düzenlememizde bize destek olan derneğe, yine desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selmin Şenol’a ve bütün öğretim üyelerime destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de bilimsel desteğini esirgemeyen değerli konuşmacılarımıza. Bu katkılarınızdan ötürü hepinize kendi adıma ve üniversitem adına çok teşekkür ederim.” dedi.

“YENİDOĞAN DOĞAR DOĞMAZ ÇOK BÜYÜK BİR STRESLE KARŞI KARŞIYA KALIYOR”

Yenidoğanın, doğar doğmaz çok büyük bir stresle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Perçin Renders, “Bu stresle başa çıkabilmesi için elbette ona bakım veren hemşirelerimizin gelişimsel bakım konusundaki bilgileri son derece önemli. Yenidoğan yoğun bakım ünitesindeki hospitalizasyon sürecinde ve taburculuk sonrası verilen bakımda nörolojik maturasyonu desteklemeye yönelik düzenlemelerin yapılması, gelişimi destekleyici uyaranların sağlanması açısından hemşirelerimizin ne kadar kıymetli olduğunu söylememek mümkün değil tabii ki. Bu uygun çevrenin oluşturulması, gelişimsel bakımın planlanması anlamında sağlık ekibinin güncel bilgilere ulaşması da bu tür toplantılarla, bu tür kurslarla ancak gerçekleşiyor. Bu anlamda bu katkının verilebilmesi adına tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Sözlerime son verirken bu düzenlenen toplantının yenidoğan bakım ünitelerinde gelişimsel bakım anlamında hem sağlık profesyonellerimize hem öğrencilerimize katkı sağlamasını ve başarılı bir toplantı olmasını diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

“ETKİNLİKLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

KSBÜ SBF Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selmin Şenol ise, “Farklı üniversitelerin bilim insanlarını bu tarz etkinliklerimizle bir araya getirip, değerli düşüncelerini dinliyoruz. Farklı bakış açılarıyla sunumlar gerçekleşiyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Verimli bir kurs olmasını diliyoruz. Etkinliklerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

“YENİDOĞANDAKİ HEMŞİRELERİMİZİN BİLGİLERİ SON DERECE ÖNEMLİ”

“YENİDOĞAN DOĞAR DOĞMAZ ÇOK BÜYÜK BİR STRESLE KARŞI KARŞIYA KALIYOR”

“ETKİNLİKLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”