YENİDOĞANDA KANIT TEMELLİ CİLT BAKIMI KURSUNA YOĞUN İLGİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) ve Çocuk Hemşireleri Derneği iş birliği ile, "Yenidoğanda Kanıt Temelli Cilt Bakımı Kursu" düzenlendi. Yoğun katılımın gerçekleştiği kursta, KSBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve KSBÜ SBF Hemşirelik Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Selmin Şenol açılış konuşmalarını yaptılar.

KSBÜ- Açılış konuşmasında bu tür etkinliklerin öneminden bahseden Prof. Dr. Perçin Renders, “Bu etkinlikler hem öğretim üyelerimizin yer alması hem de kanıta dayalı bilimsel temelli uygulamaları ülkede ve şehirde geliştirmek adına son derece değerlidir. Ben bu katkılarınız için çok teşekkür ediyorum. Fakültemiz ve Çocuk Hemşireleri Derneği ile hazırlanan bu kurs için hepinize hoş geldiniz diyorum. İnşallah Covid-19 sürecinin bitiminde hepinizi burada da ağırlamayı arzu ederiz. Öncelikle bu kursta bize destek olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya, bizlerle iş birliği yapan Çocuk Hemşireleri Derneği Başkanı Sayın Doç. Dr. Serap Balcı’ya, Prof. Dr. Suzan Yıldız’a, tüm dernek üyelerine ve kursa konuşmacı olarak destek veren bütün öğretim üyelerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“CİLDİN ÖNEMİ YENİDOĞAN İÇİN ÇOK DAHA HASSAS BİR KONU”

Cildin öneminin herkes için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Perçin Renders, bu durumun yenidoğan için daha hassas olduğunu ifade ederek, “Buradaki cilt bütünlüğü bozulmalarının ortaya çıkmasında ne tür risklerin ortaya çıktığını hepimiz biliyoruz. Özellikle yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yeni doğanların cilt bütünlüğünün korunması, değerlendirilmesi ve bakımında kilit role sahip olan hemşirelerimizin yenidoğan cilt bakımında bu tür kanıt temelli bilimsel uygulamaları öğrenmesi uygulaması ve güncellemesi anlamında bu kursun son derece değerli olduğunu düşünüyorum. Herkese başarılı bir kurs diliyorum.” şeklinde konuştu.

“BU KURS BİLGİLERİMİZİ GÜNCELLEMEMİZDE VE YENİ ŞEYLER ÖĞRENMEMİZDE ETKİLİ OLACAK”

Açılış konuşmacıları arasında yer alan KSBÜ SBF Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selmin Şenol, SBF olarak gelecekte çok güzel çalışmalar yapacaklarına inandığından ve kursun öneminden bahsederek, “Her birimiz hem bilgilerimizi güncelleyeceğiz hem de aramızda öğrenci gençlerimiz var, onlar için de yeni bilgilenmeler olacak belki. Meslektaşlarımız da klinikteki uygulamalarla belki kuramın arasındaki farkı zaman zaman görebilecekler. Ya da daha güncel bilgilerle tanışacağız. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkür etmek isterim. Her zaman sadece hemşirelik disiplini olarak değil, tüm disiplinleri bilimsel çalışmalarda teşvik ve motive eden aynı zamanda da cesaretlendiren duruşu bizim için çok önemli. Güzel bir akış olması dileğiyle başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, farklı üniversitelerin bilim insanları tarafından sunumlar yapıldı.

YENİDOĞANDA KANIT TEMELLİ CİLT BAKIMI KURSUNA YOĞUN İLGİ

“CİLDİN ÖNEMİ YENİDOĞAN İÇİN ÇOK DAHA HASSAS BİR KONU”