KSBÜ’DE İSTİKRARLI BÜYÜME DEVAM EDİYOR

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, basın mensupları ile bir araya gelerek, KSBÜ’deki çalışmalar ve gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

KSBÜ- KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, basın emekçilerine yaptığı açıklamalarda, KSBÜ’deki istikrarlı büyümeden bahsetti. Rektör Kavuncu konuşmasına, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı ve yerel gazeteciliğin öneminden bahsetti.

“VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ BİR HİZMET SUNUYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, üniversitenin kurulduğu günden bugüne her alanda büyüme sağladığını vurgulayarak, “Gerek fakülte, SHMYO olsun; gerek bölüm, program olsun; gerek akademik personel, öğrenci sayısı olsun. Her alanda bir büyüme gerçekleşti.” dedi. Rektör Kavuncu büyüme ile birlikte vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunulduğunun da altını çizdi.

“SAĞLIK HİZMETLERİNDE İYİLEŞME VE GELİŞME SAĞLANDI”

KSBÜ’ye kazandırılan akademik personel sayesinde, Kütahya’nın pandemi döneminde kendine yeten bir il olduğunu ifade eden Rektör Kavuncu, “Sağlık hizmetlerinde iyileşme ve gelişme sağlandı. Kütahya dışına resmi sevk ortalama günde 2 kişi. Aynı sayılarda da sevk alınıyor. Birçok bölüm açtık veya bazı bölümleri tekrar kazandırdık, Radyoterapi Bölümü gibi.” diye konuştu.

KÜTAHYA VE BÖLGEYE DİŞ MERKEZİ KAZANDIRILDI

Kütahya’ya modern bir diş merkezi kazandırdıklarını belirten Rektör Kavuncu, “Toplam 8 bölümlü bir diş merkezi kurduk. Yaklaşık 7 bin metrekare alanda hizmet verecek KSBÜ Diş Merkezimizde, 46 diş hekimi görev yapacak. Hekim dışında vatandaşlara daha rahat hizmet sunabilmek için ayrıca 42 personel bulunuyor. Kısaca randevu sorununun çözümü için ciddi çalışmalar gerçekleştirildi.” dedi.

“MERKEZ KAMPÜS ŞEHRİN BİR ÖNCELİĞİDİR”

Rektör Kavuncu, KSBÜ Merkez Yerleşkedeki (Germiyan Kampüsü) çalışmaların sürdüğünü belirterek, kampüs için planlanan mimari projeleri gösterdi. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu, Merkez Kampüsün şehrin bir önceliği olduğunu vurguladı. Bu kampüs ile birlikte KSBÜ’nün şehir üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Kavuncu, vatandaşların da kampüsten faydalanacağını açıkladı. Prof. Dr. Vural Kavuncu bunun dışında Gediz ve Simav SHMYO’lara devredilen yerleşke alanları hakkında bilgi verdi.

HEDEFLERDEN BAHSEDİLDİ

Rektör Kavuncu KSBÜ’nün hedefleri hakkında şunlardan bahsetti:

• Tıpta bazı alanlarda mükemmeliyet merkezi olmak.
  • Nitelikli ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sağlayarak, bölgesel ihtiyacın tamamını karşılamak, yenilikçi ve özellikli alanlarda öncülük yaparak ülkemizde tercih edilen sağlık tesisi olmak.
  • İlimiz için uluslararası düzeyde medikal sağlık turizmini başlatmak.
  • Bölgemizde bulunan termal kaynakların zenginliği göz önüne alınarak, kaplıca odaklı sağlık turizmini gerçekleştirmek.
  • İlaç ve tıbbi cihaz sanayi için Ar-Ge ortamı kurmak, sanayi ile iş birliği yaparak sektörel endüstrinin oluşmasına katkı vermek.

KSBÜ’DE İSTİKRARLI BÜYÜME DEVAM EDİYOR

“VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ BİR HİZMET SUNUYORUZ”

“SAĞLIK HİZMETLERİNDE İYİLEŞME VE GELİŞME SAĞLANDI”

KÜTAHYA VE BÖLGEYE DİŞ MERKEZİ KAZANDIRILDI

“MERKEZ KAMPÜS ŞEHRİN BİR ÖNCELİĞİDİR”

HEDEFLERDEN BAHSEDİLDİ

Rektör Kavuncu KSBÜ’nün hedefleri hakkında şunlardan bahsetti:

• Tıpta bazı alanlarda mükemmeliyet merkezi olmak.
  • İlimiz için uluslararası düzeyde medikal sağlık turizmini başlatmak.