“KSBÜ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YAKIN ZAMANDA FAALİYETLERİNE BAŞLAYACAK”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, değerlendirme toplantısı düzenlendi. KSBÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Ali Osman Altınay, “Engelli Öğrenci Birimimiz yakın zamanda faaliyetlerine başlayacak.”dedi.

KSBÜ- Genel Sekreter Kutlu Önal başkanlığında gerçekleşen programa 'Motivasyon Otobüsü' projesi ile tanınan Öğr. Gör. Kudret Armağan da katıldı.

“3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BİR FARKINDALIK GÜNÜ’DÜR”

Engelliler Günü’nün dünyada kutlama olarak düşünüldüğünü söyleyen KSBÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Altınay, “Bugün kutlama günü değil ‘Farkındalık Günü’dür. Biz insanlara bunu bu şekilde anlatmaya çalışıyoruz ama çoğu insan bunu; anneler, babalar günü gibi düşünüp, kutlama mesajı paylaşıyor. Ama böyle değil. Bugün bir ‘Farkındalık Günü’dür.” diye açıklamalarda bulundu.

“AMACIMIZ ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK”

KSBÜ Engelli Öğrenci Biriminin yakın zamanda çalışmalarına başlayacağını ifade eden Altınay, “Sayın Genel Sekreterimiz Kutlu Önal da bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaparak, yeni kurulan Engelli Öğrenci Biriminin yakın tarihte faaliyete başlayacağını, birimin kolay ulaşılabilecek yerde olacağı bilgisini de verdi. Üniversitemizi erişilebilir, ulaşılabilir hale getirmeye devam ediyoruz. Amacımız engelsiz bir üniversite olmak. Bu yolda da hızlı ve emin adımlarla çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

KÜTAHYA VALİLİĞİNDEKİ ETKİNLİĞE KATILIM SAĞLANDI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kütahya Valiliğinde de etkinlik düzenlendi. KSBÜ’den Ali Osman Altınay’ın da katıldığı programda, bilgilendirmeler yapılarak, ilde bulunan kamu kuruluşlarının erişilebilir ve engelsiz hale getirilmesi yönünde çalışmaların yürütülmesi ve bu çalışmaların hangi aşamada olduğu ile alakalı Vali Ali Çelik’e sunumlar yapıldı. Toplantıya katılanlar yaşadıkları sorunları Vali Çelik’e ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a iletti.

“KSBÜ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YAKIN ZAMANDA FAALİYETLERİNE BAŞLAYACAK”

“3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ BİR FARKINDALIK GÜNÜ’DÜR”

“AMACIMIZ ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK”

KÜTAHYA VALİLİĞİNDEKİ ETKİNLİĞE KATILIM SAĞLANDI