“MELEK ÜNİVERSİTE” KSBÜ’DEN TOPLUMSAL KATKI ÇALIŞMALARI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz, “Melek Üniversite” yolunda toplumsal katkı çalışmalarına hız verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Duygu Perçin Renders; Doç. Dr. Sultan Güçlü, Dr. Öğr. Üyesi Bahar Çelik ve Kütahya Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu ile bir araya gelerek, farklı projeler üzerine çalıştı. Çalışma sonunda, “Her Zaman Yanınızdayız!”, “Ailemi Seviyorum” ve “Çevreci Kütahya’nın Çevreci Üniversitesi KSBÜ” projelerinin yapılmasına karar verildi.

KSBÜ TOPLUMUN YANINDA

Rektör Yardımcımız Perçin Renders projelerle ilgili şunları söyledi:

“Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle özellikle yaşlı bireylerimiz sağlık hizmetlerine erişmekte güçlük yaşıyorlar. KSBÜ olarak bu bireylerin sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak bizim toplumsal bir görevimiz. Bu nedenle, Her Zaman Yanınızdayız projesi ile Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Psikoloji gibi uzaktan eğitimle bireylere destek olabilecek birimlere yönelik, online randevu sistemi kurarak, hizmet vereceğiz. Ayrıca, özellikle intörn öğrencilerimizden destek alabileceğimiz bir dilek masası kurarak, sağlık hizmetlerine erişmekte güçlük çeken ya da online randevu sistemlerini kullanamayan yaşlı bireylerimize WhatsApp iletişim hatları üzerinden yardımcı olacağız. Ailemi Seviyorum projesi ile hem ilkokul öğrencilerimize hem de ailelerine, aile içi iletişim konusunda eğitim vereceğiz. Bize göre iletişim ailede başlar ve sağlıklı iletişim sağlıklı toplumlar doğurur. Bu nedenle, aile içi iletişimin önemini bireylerde pozitif duygular yaratabilecek örnek eğitim modülleriyle anlatacak, örnek aileleri üniversite olarak destekleyeceğiz. Çevreci Kütahya’nın Çevreci Üniversitesi KSBÜ projesi ile de sürdürülebilir çevre, geri dönüşümün önemi, bireysel sorumluluk olarak çevrenin temiz tutulması ve doğaya zarar veren atıklar konusunda toplumda farkındalığı artıracak bir dizi eğitim seminerleri ve çalıştaylar düzenleyeceğiz.”

“MELEK ÜNİVERSİTE” KSBÜ’DEN TOPLUMSAL KATKI ÇALIŞMALARI

KSBÜ TOPLUMUN YANINDA

Rektör Yardımcımız Perçin Renders projelerle ilgili şunları söyledi: