TOPLUMSAL CİNSİYET KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Sultan Güçlü ve Arş. Gör. Emel Elem, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde (ŞÖNİM) "Toplumsal Cinsiyet, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Toplumsal Cinsiyet ve Beden, Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığı ve Kadına Yönelik Şiddet" konularında eğitim verdiler.

#KSBÜ- Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Üniversitemiz öğretim elemanları Doç. Dr. Sultan Güçlü ve Arş. Gör. Emel Elem tarafından; "Toplumsal Cinsiyet, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Toplumsal Cinsiyet ve Beden, Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığı ve Kadına Yönelik Şiddet" konularında;  Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve ŞÖNİM Müdürlüğü personeline eğitim verildi.

Öğretim elemanlarımız tarafından; gerek özel, gerekse kamusal alanda kadın ile erkeği eşit görmeyen, kadının erkeğe bağımlılığını savunan, erkek şiddetini normalleştiren, kadını suçlayan söylem ve uygulamaların ortadan kaldırılmasının ve kadına yönelik şiddet suçlarında yasaların ağırlaştırılmasının; şiddetle mücadelede benimsenmesi gereken öncelikli adımların başında geldiği belirtildi.

“CİNSİYET EŞİTLİĞİ TOPLUMUN REFAHI İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Kadın ve erkek arasında eşitliğin sağlanabilmesinde en önemli stratejinin ise eğitim olduğu vurgulandı. Eğitimde cinsiyetlere eşit fırsatların sağlanmasıyla, kadınların nitelikli işlerde çalışabileceği, sosyal ve siyasi hayatta istedikleri konumlara gelebilecekleri, bunun da toplumun refahı ve geleceği için oldukça önemli olduğu ifade edildi.

TOPLUMSAL CİNSİYET KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ

“CİNSİYET EŞİTLİĞİ TOPLUMUN REFAHI İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ”