İNTÖRN ÖĞRENCİLERİMİZİN MASKE İHTİYACI KARŞILANDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörlüğü tarafından, üniversitemiz bünyesinde eğitim gören intörn öğrencilerimizin ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kapsamda öğrencilerimize 4 paket cerrahi maske ve 1 paket N95 maske dağıtımı yapıldı.

Maske dağıtımı KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Tekşen tarafından gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLERE ENFEKSİYONDAN KORUNMA VE SAĞLIKLI ÇALIŞMA KONUSUNDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRMELER YAPILIYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Pandemide ikinci öğretim yılına girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin teorik derslerini, bu dönem çoğunlukla uzaktan eğitimle sürdürmekle birlikte, sağlık eğitimi yaptığımız için zorunlu olarak bazı uygulamaları da yüz yüze yapmak zorundayız. Bunların başında da Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri, yani intörn öğrenciler geliyor. Nitekim öğrencilerimizi yaklaşık iki buçuk ay önce eğitime buradan başlattık. Öğrencilerimize başladıklarında bir eğitim vererek, enfeksiyondan korunma ve sağlıklı çalışma konusunda da önemli bilgilendirmeler yaptık.” dedi.

ÖĞRENCİLER TARAFINDAN OLUŞAN TALEPLER HIZLI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR

Dekan ve dekan yardımcıların öğrencilerle periyodik olarak toplantı yapıp, onların sahadaki ihtiyaçlarını belirlediklerini ifade eden Rektör Kavuncu, “Bu konuda da yapılması gereken ek önlemler konusunda bilgi sahibi oluyorlar.Nitekim arkadaşlarımızın sağlık malzemesi, bireysel korunma malzemesi konusunda da bir talepleri olduğu rektörlük olarak bize iletildiğinde, hızlı bir şekilde değerlendirdik.Şu an için ilk etapta arkadaşlarımıza, her bir arkadaşımıza 4 paket normal cerrahi maske yine 1 paket içerisinde 5 tane olmak üzere N95 dediğimiz ileri cerrahi maske veriyoruz.” diye konuştu.

Rektör Kavuncu konuşmasına şöyle devam etti: “Zaten dezenfektan ve diğer unsurlarda hastanede sağlanıyor. Çalıştıkları yerlerin durumu ve özelliğine göre arkadaşlarımızın bu noktadaki taleplerini değerlendireceğiz. Esasen sağlık eğitiminde pandemili bir hastanede çalışmayı da biz eğitimlerin bir parçası olarak görüyoruz. Çünkü muhtemelen arkadaşlarımız, bu pandemi olabilir, başka bir salgın hastalık söz konusu olabilir; mezun olunur olmaz da yine bu koşullarda çalışmaya devam edecekler. O zaman bu eğitimlerin içerisinde böyle bir ortamda nasıl güvenli çalışacakların da programdan öğrenmeleri gerekiyor. Bir başka şey de, bütün öğrencilerimizin bireysel sorgulanması yapıldı. Herhangi bir risk teşkil eden immün (bağışıklık) yetmezlik, kronik bazı hastalık veya buna benzer hastalık konusunda da kendilerinden bilgi alındı. Şu anda da bu anlamda bir öğrencimiz yok.Bu noktada gelen en ufak bir şüphe ya da riskli durumda ona göre davranıyoruz, davranacağız.”

İntörn öğrencilerimiz memnuniyetlerini dile getirerek, taleplerinin dinlenip hızlıca çözüme ulaşmasından dolayı Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkürlerini ilettiler.

İNTÖRN ÖĞRENCİLERİMİZİN MASKE İHTİYACI KARŞILANDI

ÖĞRENCİLER TARAFINDAN OLUŞAN TALEPLER HIZLI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR