DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ
11-09-2020 14:39:00
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), Kütahya ve ülkemize değer katan kültür hazinelerimizin isimlerini yaşatmak ve nesilden nesile aktarmak için çalışmalarına devam ediyor. Düzenlenen törenle birlikte Hekim Sinan, Hisarlı Ahmet, Ahmet Yakupoğlu, Mehmet Gürsoy, Sıtkı Olçar ve Gülten Dayıoğlu’nun isimleri, KSBÜ’nün konferans salonu ve dersliklerine verildi.
KSBÜ- “Kütahya’ya Değer Katan Şahsiyetlerin İsimlerinin KSBÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu ve Dersliklerine Verilmesi Töreni”, pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleşti. Kütahya protokolü ve sanatçıların katılımı ile Hekim Sinan Konferans Salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı.
REKTÖR KAVUNCU: “DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Rektör Kavuncu, “Tören maalesef pandeminin gölgesinde gerçekleşti.” şeklinde üzüntüsünü paylaşarak şöyle devam etti: “Malumunuz olduğu üzere ülkemizi ve dünyayı da sıkıntıya sokan bu pandemi nedeniyle de esasen çok daha önce planladığımız bu töreni daha da fazla geciktirmeden ama gördüğünüz üzere bazı önlemlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Önemli olan burada bulunanların zarar görmemesi. Çok değerli büyüklerimiz de buradalar. Onun için mümkün olduğu kadar da kısa tutmak gayreti içinde olacağız. Ama doğrusu bu sevincimizi bu güzelliği paylaşmadan da geçemedik. Biz evet yeni kurulan bir üniversiteyiz. Henüz yapılarımız itibariyle yeni kampüsümüzü oluşturamadık ama mevcut olan binamızda da bir çalışma yapıyoruz. Ne yapabiliriz diye düşündük ve bugün altı tane amfimize isim vermek şeklinde bir düşünce geliştirdik. Bu edindiğimiz intibalar üzerine yaptığımız teklifler bütün hocalarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Büyük bir karşılık buldu. Ne var ki zorlandığımız konu Kütahya gibi kadim medeniyetlerin olduğu ve nice çok değerli insanları tarihte, geçmişte, günümüzde olan hepsini bir kaba nasıl olacak da sığdıracağız? O zaman biz dedik ki bir yerden başlayalım. İnşallah Allah yolumuzu açık eder. Yeni kampüste de yeni eğitim bloklarımız yeni binalarımız devam eder. Hani şunu buradan beyan ediyorum. Bizim şu andaki yönetim irademiz bu yeni üniversitemizde de bu isim ve şahsiyetlerin olması ve yaşaması. Bakın biz üniversiteyi sadece mesleklerin icra edildiği ve öğretildiği bir yer olarak görmüyoruz. Üniversite aynı zamanda bir eğitim yuvasıdır. Eğitim derken bir hayat geleneği, yaşam kültürü ve anlayışı da birlikte verilir. Yani biz burada öğrencilerimize sadece sağlık, doktorluk, hemşirelik öğretmiyoruz. Öğrencilere değerlerini, memleketi, bu ülkeyi, bu vatanı, bu kültürü öğrenebilmeleri için de üstümüzde önemli bir görev var. Ben şuna inanıyorum ki bugün açtığımız amfiler, yanındaki küçük o kitabeleri ile birlikte ve Allah nasip ederse, gelecekti amfiler ve orada yine bir o kadar değerli olan şahsiyetlerimize, sanatçılarımıza, yazarlara ve önemli değer katan akil insanların isimlerini vermeye devam edeceğiz. Değerlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Kütahya’mıza nasıl değer kattılarsa biz de onların kattığı değerlerden faydalanarak üniversitemize ve birlikte şahsiyetlerimize değer katmak istiyoruz.”
DPÜ REKTÖRÜ KÂZIM UYSAL: “REKTÖR KAVUNCU İYİ BİR ÇIĞIR AÇTI”
“Duygulanmamak mümkün değil.” diye konuşmasına başlayan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Böyle bir zamanı bize yaşattığı için hocamıza, ekibine, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Senatosu’na çok teşekkür ediyoruz. İyi bir çığır açtınız hocam. Dersliklerimizin Kütahya’nın çok değerli şahsiyetleri ile anılması lazımdı. Bu bir eksikti ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin dersliklerinden başlamış oldu. Bunu başlattığınız için hocam çok teşekkür ederim, çok sağ olun. Bu proje size aittir. Kütahya eğer görünmezse, Kütahya bilinmezse emin olun bunun mesulü bizi. Yani şu anda yaşayan bizleriz. Çünkü Kütahya kendine yetmiş ve kendini aşmış. Fakat biz bunu gösterememişiz. Bundan sonra bu etkinlikler artarak devam edecektir.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından isimleri verilen sanatçıların kendileri ve temsilcileri duygularını paylaştılar.
“HEKİM SİNAN BİRÇOK ÖNEMLİ İSMİN TEDAVİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ”
Germiyanlı Şeyhi olarak da bilinen Hekim Sinan hakkında bilgi veren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kerem Türküresin, “Hekim Sinan Kütahyalıdır. İlk eğitimini Kütahya’nın önemli şahsiyetlerinden olan Ahmedi’den almıştır. Tıp tahsili için İran’a gitmiştir. Burada aynı zamanda edebiyat tahsili de yapmıştır. Haci Bayram Veli’ye tabii olmuştur. Kütahya’ya gelince eczane açmıştır. Meşhur bir göz doktorudur. Çelebi Mehmet’in tedavisini yapmıştır ve Çelebi Mehmet’in sıkıntısının stres olduğunu belirtmiştir. İnsanların hastalıklarının en temel sebebinin stres olduğunu söylemiştir. Hekim Sinan birçok önemli ismin tedavisi gerçekleştirmiştir. Bulunduğumuz salonu Hekim Sinan’ın ismini verdiği için Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkür ederim.” diye ifadeler kullandı.
HİSARLI AHMET’İN SAZI KSBÜ’YE BAĞIŞLANDI
Hisarlı Ahmet hakkında konuşma yapan TRT sanatçısı oğlu Mustafa Hisarlı, “Duygu yüklüyüm. Kütahya denilince Hisarlı Ahmet akla gelir. Babam benim için çok değerli. Oğlum okumak istersen ceketimi satar okuturum derdi. Babamın bana verdiği değerin karşılığını verdim diye düşünüyorum. Babamın bağlamasını getirdim, size hediye etmek istiyorum. İsminin buraya verilmesi beni onurlandırdı. Sağlıcakla kalın.” dedi. Sazı teslim alan Rektör Kavuncu, “Çok büyük bir jest, emanet. Rektörlüğümüzde çok iyi muhafaza edeceğiz.” diyerek, Mustafa Hisarlı’ya teşekkür etti.
“AHMET YAKUPOĞLU KÜTAHYA’NIN BETONLAŞMADAN ÖNCEKİ DÖNEMİNİ RESMETTİ”
Ahmet Yakupoğlu’nun öğrencisi Hidayet Şen, Yakupoğlu gibi büyük bir şahsiyeti anlatmanın mümkün olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Ahmet Yakupoğlu her ne kadar ressam olarak anılsa da aynı zamanda bir minyatür sanatçısı ve 40’tan fazla neyzen yetiştirmiş bir şahsiyet. Ordinaryüs Süheyl Ünver ile tanışması Yakupoğlu için çok önemlidir. Ahmet Bey bizlere yanında olduğumuz zamanlarda ‘Efendim insan olmak lazım.’ derdi. Ahmet Bey’in üniversite bittikten sonraki hedefi hemen Kütahya’ya dönüp Kütahya’nın betonlaşmadan önceki halini resmetmekti. Yakupoğlu Kütahya’nın betonlaşmadan önceki dönemini resmetti. 1300’e yakın resmi vardır. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bu salonlardan birisine ismini vermesi adına da teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. İnşallah gelecek nesillere isminin aktarılması adına çok önemli bir şey.”
MEHMET GÜRSOY: “KENDİ TOPRAĞIMDA ONORE EDİLMEK KADAR GÜZEL BİR DUYGU YOK”
Çiniciliği göz musikisi olarak değerlendiren Sanatçı Mehmet Gürsoy, dünyanın pek çok ülkesinde onore edildiğini ifade ederek, “Ama kendi toprağımda onore edilmek kadar güzel bir duygu yok benim için. Bu anlamda Rektörümüz Vural Kavuncu Beyefendi’ye sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Bu bir gönül alma hadisesi. Bugün de bizim gönlümüzü alan Sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
NİDA OLÇAR: “İNSAN İSMİNİN ANILDIĞI SON ANA KADAR YAŞAR”
Sanatçı Sıtkı Olçar’ın kızı Nida Olçar babası hakkında yaptığı konuşmada, “İnsan isminin anıldığı son ana kadar yaşar derdi, rahmetli babam. Bugün Kütahya’ya yön veren sanatçılarımızın ismini Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde yaşatan Rektörümüz Sayın Vural Kavuncu Bey’e çok teşekkür ediyorum. Sıtkı Usta ‘Beni önce dünya tanıdı, sonra ülkem tanıdı, daha sonra memleketim Kütahya tanıdı’ derdi. Çok sevdiği Kütahya’sında gösterilen bu ahde vefa örneği bizim için çok kıymetli. Ailem adına da size şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
GÜLTEN DAYIOĞLU: “KÜTAHYALI SANATÇILARA ÖLÜMSÜZLÜK KATACAK OLAN BU ETKİNLİKTE ADIMIN YER ALMASI BENİ ONURLANDIRDI”
Pandemi ve sağlık sorunundan dolayı video bağlantısıyla yaptığı konuşmada Gülten Dayıoğlu şunları söyledi: “Bütün varlığımla hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Kütahyalı sanatçılara ölümsüzlük katacak olan bu etkinlikte adımın yer alması beni hem sevindirdi, hem de onurlandırdı. Tıp fakültelerinden birinde benim adım anılacak ne mutlu bana. Değerli, Sayın Rektörümüz Vural Kavuncu Beyefendi ve ekibinin gerçekleştirmekte olduğu etkinlikte aranızda bulunup coşkumu, teşekkürlerimi sunabilmeyi çok isterdim. Ancak çok istediğim halde katılamadım. Üniversite yönetimi başta olmak üzere tüm sanatçı dostlarımı ve bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan gönül insanlarıyla konuklarımızı yüreğimle selamlıyorum. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”
Konuşmacılara KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Kâzım Uysal, KSBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi ve Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ile birlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan tarafından çiçek takdim edildi.
“KÜTAHYA’YA HAYIRLI OLSUN”
Konuşmaların ardından isimlendirilen konferans salonu ve dersliklerin kurdele kesimi ile açılışları gerçekleşti. Her salonun kurdelesi farklı sanatçılar tarafından kesildi. Rektör Kavuncu, “İsimlendirilen konferans salonu ve dersliklerimiz Kütahya’ya hayırlı olsun.” dedi.
DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ
11-09-2020 14:39:00
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ), Kütahya ve ülkemize değer katan kültür hazinelerimizin isimlerini yaşatmak ve nesilden nesile aktarmak için çalışmalarına devam ediyor. Düzenlenen törenle birlikte Hekim Sinan, Hisarlı Ahmet, Ahmet Yakupoğlu, Mehmet Gürsoy, Sıtkı Olçar ve Gülten Dayıoğlu’nun isimleri, KSBÜ’nün konferans salonu ve dersliklerine verildi.
KSBÜ- “Kütahya’ya Değer Katan Şahsiyetlerin İsimlerinin KSBÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu ve Dersliklerine Verilmesi Töreni”, pandemi kurallarına dikkat edilerek gerçekleşti. Kütahya protokolü ve sanatçıların katılımı ile Hekim Sinan Konferans Salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı.
REKTÖR KAVUNCU: “DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Rektör Kavuncu, “Tören maalesef pandeminin gölgesinde gerçekleşti.” şeklinde üzüntüsünü paylaşarak şöyle devam etti: “Malumunuz olduğu üzere ülkemizi ve dünyayı da sıkıntıya sokan bu pandemi nedeniyle de esasen çok daha önce planladığımız bu töreni daha da fazla geciktirmeden ama gördüğünüz üzere bazı önlemlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Önemli olan burada bulunanların zarar görmemesi. Çok değerli büyüklerimiz de buradalar. Onun için mümkün olduğu kadar da kısa tutmak gayreti içinde olacağız. Ama doğrusu bu sevincimizi bu güzelliği paylaşmadan da geçemedik. Biz evet yeni kurulan bir üniversiteyiz. Henüz yapılarımız itibariyle yeni kampüsümüzü oluşturamadık ama mevcut olan binamızda da bir çalışma yapıyoruz. Ne yapabiliriz diye düşündük ve bugün altı tane amfimize isim vermek şeklinde bir düşünce geliştirdik. Bu edindiğimiz intibalar üzerine yaptığımız teklifler bütün hocalarımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Büyük bir karşılık buldu. Ne var ki zorlandığımız konu Kütahya gibi kadim medeniyetlerin olduğu ve nice çok değerli insanları tarihte, geçmişte, günümüzde olan hepsini bir kaba nasıl olacak da sığdıracağız? O zaman biz dedik ki bir yerden başlayalım. İnşallah Allah yolumuzu açık eder. Yeni kampüste de yeni eğitim bloklarımız yeni binalarımız devam eder. Hani şunu buradan beyan ediyorum. Bizim şu andaki yönetim irademiz bu yeni üniversitemizde de bu isim ve şahsiyetlerin olması ve yaşaması. Bakın biz üniversiteyi sadece mesleklerin icra edildiği ve öğretildiği bir yer olarak görmüyoruz. Üniversite aynı zamanda bir eğitim yuvasıdır. Eğitim derken bir hayat geleneği, yaşam kültürü ve anlayışı da birlikte verilir. Yani biz burada öğrencilerimize sadece sağlık, doktorluk, hemşirelik öğretmiyoruz. Öğrencilere değerlerini, memleketi, bu ülkeyi, bu vatanı, bu kültürü öğrenebilmeleri için de üstümüzde önemli bir görev var. Ben şuna inanıyorum ki bugün açtığımız amfiler, yanındaki küçük o kitabeleri ile birlikte ve Allah nasip ederse, gelecekti amfiler ve orada yine bir o kadar değerli olan şahsiyetlerimize, sanatçılarımıza, yazarlara ve önemli değer katan akil insanların isimlerini vermeye devam edeceğiz. Değerlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Kütahya’mıza nasıl değer kattılarsa biz de onların kattığı değerlerden faydalanarak üniversitemize ve birlikte şahsiyetlerimize değer katmak istiyoruz.”
DPÜ REKTÖRÜ KÂZIM UYSAL: “REKTÖR KAVUNCU İYİ BİR ÇIĞIR AÇTI”
“Duygulanmamak mümkün değil.” diye konuşmasına başlayan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Böyle bir zamanı bize yaşattığı için hocamıza, ekibine, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Senatosu’na çok teşekkür ediyoruz. İyi bir çığır açtınız hocam. Dersliklerimizin Kütahya’nın çok değerli şahsiyetleri ile anılması lazımdı. Bu bir eksikti ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin dersliklerinden başlamış oldu. Bunu başlattığınız için hocam çok teşekkür ederim, çok sağ olun. Bu proje size aittir. Kütahya eğer görünmezse, Kütahya bilinmezse emin olun bunun mesulü bizi. Yani şu anda yaşayan bizleriz. Çünkü Kütahya kendine yetmiş ve kendini aşmış. Fakat biz bunu gösterememişiz. Bundan sonra bu etkinlikler artarak devam edecektir.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından isimleri verilen sanatçıların kendileri ve temsilcileri duygularını paylaştılar.
“HEKİM SİNAN BİRÇOK ÖNEMLİ İSMİN TEDAVİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ”
Germiyanlı Şeyhi olarak da bilinen Hekim Sinan hakkında bilgi veren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kerem Türküresin, “Hekim Sinan Kütahyalıdır. İlk eğitimini Kütahya’nın önemli şahsiyetlerinden olan Ahmedi’den almıştır. Tıp tahsili için İran’a gitmiştir. Burada aynı zamanda edebiyat tahsili de yapmıştır. Haci Bayram Veli’ye tabii olmuştur. Kütahya’ya gelince eczane açmıştır. Meşhur bir göz doktorudur. Çelebi Mehmet’in tedavisini yapmıştır ve Çelebi Mehmet’in sıkıntısının stres olduğunu belirtmiştir. İnsanların hastalıklarının en temel sebebinin stres olduğunu söylemiştir. Hekim Sinan birçok önemli ismin tedavisi gerçekleştirmiştir. Bulunduğumuz salonu Hekim Sinan’ın ismini verdiği için Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkür ederim.” diye ifadeler kullandı.
HİSARLI AHMET’İN SAZI KSBÜ’YE BAĞIŞLANDI
Hisarlı Ahmet hakkında konuşma yapan TRT sanatçısı oğlu Mustafa Hisarlı, “Duygu yüklüyüm. Kütahya denilince Hisarlı Ahmet akla gelir. Babam benim için çok değerli. Oğlum okumak istersen ceketimi satar okuturum derdi. Babamın bana verdiği değerin karşılığını verdim diye düşünüyorum. Babamın bağlamasını getirdim, size hediye etmek istiyorum. İsminin buraya verilmesi beni onurlandırdı. Sağlıcakla kalın.” dedi. Sazı teslim alan Rektör Kavuncu, “Çok büyük bir jest, emanet. Rektörlüğümüzde çok iyi muhafaza edeceğiz.” diyerek, Mustafa Hisarlı’ya teşekkür etti.
“AHMET YAKUPOĞLU KÜTAHYA’NIN BETONLAŞMADAN ÖNCEKİ DÖNEMİNİ RESMETTİ”
Ahmet Yakupoğlu’nun öğrencisi Hidayet Şen, Yakupoğlu gibi büyük bir şahsiyeti anlatmanın mümkün olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Ahmet Yakupoğlu her ne kadar ressam olarak anılsa da aynı zamanda bir minyatür sanatçısı ve 40’tan fazla neyzen yetiştirmiş bir şahsiyet. Ordinaryüs Süheyl Ünver ile tanışması Yakupoğlu için çok önemlidir. Ahmet Bey bizlere yanında olduğumuz zamanlarda ‘Efendim insan olmak lazım.’ derdi. Ahmet Bey’in üniversite bittikten sonraki hedefi hemen Kütahya’ya dönüp Kütahya’nın betonlaşmadan önceki halini resmetmekti. Yakupoğlu Kütahya’nın betonlaşmadan önceki dönemini resmetti. 1300’e yakın resmi vardır. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bu salonlardan birisine ismini vermesi adına da teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. İnşallah gelecek nesillere isminin aktarılması adına çok önemli bir şey.”
MEHMET GÜRSOY: “KENDİ TOPRAĞIMDA ONORE EDİLMEK KADAR GÜZEL BİR DUYGU YOK”
Çiniciliği göz musikisi olarak değerlendiren Sanatçı Mehmet Gürsoy, dünyanın pek çok ülkesinde onore edildiğini ifade ederek, “Ama kendi toprağımda onore edilmek kadar güzel bir duygu yok benim için. Bu anlamda Rektörümüz Vural Kavuncu Beyefendi’ye sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Bu bir gönül alma hadisesi. Bugün de bizim gönlümüzü alan Sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
NİDA OLÇAR: “İNSAN İSMİNİN ANILDIĞI SON ANA KADAR YAŞAR”
Sanatçı Sıtkı Olçar’ın kızı Nida Olçar babası hakkında yaptığı konuşmada, “İnsan isminin anıldığı son ana kadar yaşar derdi, rahmetli babam. Bugün Kütahya’ya yön veren sanatçılarımızın ismini Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde yaşatan Rektörümüz Sayın Vural Kavuncu Bey’e çok teşekkür ediyorum. Sıtkı Usta ‘Beni önce dünya tanıdı, sonra ülkem tanıdı, daha sonra memleketim Kütahya tanıdı’ derdi. Çok sevdiği Kütahya’sında gösterilen bu ahde vefa örneği bizim için çok kıymetli. Ailem adına da size şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
GÜLTEN DAYIOĞLU: “KÜTAHYALI SANATÇILARA ÖLÜMSÜZLÜK KATACAK OLAN BU ETKİNLİKTE ADIMIN YER ALMASI BENİ ONURLANDIRDI”
Pandemi ve sağlık sorunundan dolayı video bağlantısıyla yaptığı konuşmada Gülten Dayıoğlu şunları söyledi: “Bütün varlığımla hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. Kütahyalı sanatçılara ölümsüzlük katacak olan bu etkinlikte adımın yer alması beni hem sevindirdi, hem de onurlandırdı. Tıp fakültelerinden birinde benim adım anılacak ne mutlu bana. Değerli, Sayın Rektörümüz Vural Kavuncu Beyefendi ve ekibinin gerçekleştirmekte olduğu etkinlikte aranızda bulunup coşkumu, teşekkürlerimi sunabilmeyi çok isterdim. Ancak çok istediğim halde katılamadım. Üniversite yönetimi başta olmak üzere tüm sanatçı dostlarımı ve bu anlamlı etkinliğe katkı sağlayan gönül insanlarıyla konuklarımızı yüreğimle selamlıyorum. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”
Konuşmacılara KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Kâzım Uysal, KSBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi ve Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ile birlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan tarafından çiçek takdim edildi.
“KÜTAHYA’YA HAYIRLI OLSUN”
Konuşmaların ardından isimlendirilen konferans salonu ve dersliklerin kurdele kesimi ile açılışları gerçekleşti. Her salonun kurdelesi farklı sanatçılar tarafından kesildi. Rektör Kavuncu, “İsimlendirilen konferans salonu ve dersliklerimiz Kütahya’ya hayırlı olsun.” dedi.