TAVŞANLI SHMYO ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrenci alımına başlıyor. YÖK, SHMYO tarafından başvurulan iki programı kabul etti.

KSBÜ Tavşanlı SMHYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Saraçoğlu, Fizyoterapi ile Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi (DAS) programlarına öğrenci alımı ile ilgili başvurularının, YÖK tarafından onaylanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “2020 yılı üniversite tercih listesinde Tavşanlı’nın ikinci üniversitesi olan KSBÜ SHMYO bünyesinde bulunan Fizyoterapi Programına 40;  DAS Programına da yine 40 öğrenci kontenjanı olmak üzere toplam 80 kontenjan ayrılacaktır.” dedi.

“ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINDAN ÖĞRENCİLERİMİZİ TAVŞANLI’YA BEKLİYORUZ”

Belirtilen programların sağlık alanında tercih edildiğini ifade eden Müdür Saraçoğlu, “Tavşanlı’ya ülkemizin dört bir yanından öğrencilerimizi bekliyoruz. Özellikle DAS Programına kayıt olan öğrenciler Türkiye’nin bu alanda ön lisans eğitimi alan ilk öğrencileri arasında yer alacaklar. Sağlıkta sorunların çözümüne dönük yenilikçi yaklaşımları hayata geçirmeye çalışan KSBÜ, bu program ile Covid-19 pandemi sürecinde önemi bir kez daha anlaşılan dezenfeksiyon ve sterilizasyon alanındaki boşluğu dolduracak olan nitelikli personel ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır. DAS programının amacı, alanlarında yeterli teorik bilgi almış ve uygulamalı eğitim ile deneyim kazanmış öğrencilerin yetiştirilmesidir.” diye konuştu.

“REKTÖR KAVUNCU GÜÇLÜ BİR EĞİTİM KADROSU OLUŞTURDU”

Saraçoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Programlarımızda kaliteli ve yetkin bir eğitim verebilmemiz için Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu ve üniversite yönetimimiz olarak çok kısa sürede güçlü bir eğitim kadrosu oluşturmayı başardık. DAS Programımız iki doktor öğretim üyesi ve iki öğretim görevlisi; Fizyoterapi Programımız ise bir doktor öğretim üyesi ve iki öğretim görevlisi ile eğitime başlayacaktır. Eğitim kadrosunu daha da güçlendirmek için öğretim elemanı alımlarımız devam edecektir. Eğitim binamız ile ilgili çalışmalarımız da üniversite yönetimimizin ve ilgili daire başkanlıklarımızın titiz çalışmaları ile devam etmekte olup, eğitim- öğretim dönemi başlamadan tamamlanacaktır. Planlanan bu eğitim binamızda öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına karşılık veren bir eğitim alanı oluşturulacaktır. Ayrıca çok kısa süre içerisinde,  öğrenci almayı planladığımız bir diğer program olan Ağız ve Diş Sağlığı Programı için alanında uzman iki öğretim üyesi ilanımız yayınlanacaktır.  Böylelikle önümüzdeki sene, Ağız ve Diş Sağlığı Programı için de öğrencilerimize kapılarımızı açmayı planlıyoruz.”

(Fotoğraf : Arşiv)

TAVŞANLI SHMYO ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR

“ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANINDAN ÖĞRENCİLERİMİZİ TAVŞANLI’YA BEKLİYORUZ”

“REKTÖR KAVUNCU GÜÇLÜ BİR EĞİTİM KADROSU OLUŞTURDU”