İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ ÜNAL: SAĞLIK TURİZMİ KSBÜ ÖNCÜLÜĞÜNDE HAK ETTİĞİ YERE ULAŞACAK

Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya iade-i ziyaret gerçekleştirdi. Ünal, Rektör Kavuncu’ya gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ederek, Kütahya’da sağlık turizminin, il yöneticilerin desteği ile KSBÜ öncülüğünde hak ettiği yere ulaşacağını ifade etti.

Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“HİSLERİMİZ KARŞILIKLI. ORTAK PROTOKOLLER KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Göreve geldiğim süre zarfı içerisinde ilk ziyaretimize gelenlerin içerisinde Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu geliyor. Yine aynı şekilde ilgi ve alakalarını hissettiren değerli bir büyüğümüz oldunuz. Biz onu hissettik. Dolayısıyla hislerimizin karşılıklı olduğunun göstergesi olarak bizler de sizlere iade-i ziyarete geldik. Üniversitemiz halihazırda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte, ortak protokoller kapsamında yapılan çalışmaların merkezinde ve önemli bir paydaşımız olarak bulunuyor. Bundan sonra da inşallah, o paydaşlığı ve birlikte iş birliği içerisindeki hizmet sektöründeki kaliteyi ve düzeyi geliştirme gayreti içerisinde olacağız.

“SAĞLIK TURİZMİ HAK ETTİĞİ YERE ULAŞACAK”

Sizin daha önce ifade etmiş olduğunuz gibi termal sağlık turizminde Kütahya; Sağlık Üniversitesinin öncülüğünde, ilimizi de yöneten yöneticilerimizin takdiriyle inşallah, hak ettiği yere ulaşacak. Bu kapsamda zaten daha önce sizlerin türlü vesilelerle uzmanlık alanınız olma hasebiyle verdiğiniz seminerler, etkinlikler, brifingler hepimizin malumu.

“KSBÜ TERMAL SAĞLIK TURİZM ÇALIŞMALARININ TAM MERKEZİNDE”

Biz Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizi, termal sağlık turizm çalışmalarının tam merkezinde görüyoruz.  Şu bakımdan tam merkezinde görüyoruz. Ortak aklı, sinerjiyi, enerjiyi birleştirerek daha önce sizler ve ekibiniz tarafından yapılan işlemler bizim için son derece önemli. Yani var olan kıymetleri, değerleri, hazineleri; Kütahya’nın geleceği açısından değerlendirmek gerekiyor. Biz sadece belirli bölgelerde değil, bütün il genelinde hemşehrilerimizin bu sektörde ben de varım diyebilmelerini istiyoruz.

“DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRECEK BİR ÇALIŞTAYIN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ”

Termal sağlık turizm ile ilgili, daha öncesinden planlanan dünya çapında ses getirecek bir çalıştayın hazırlıkları hepimizin malumu. Bu çalıştay, Kovid- 19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendi. Ama biz hiç zaman kaybetmeden önemli paydaşlarımız olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zafer Kalkınma Ajansıyla iletişime geçtik. Termal sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına şu an bir proje hazırlığındayız. Bu projeyle ilgili zaman zaman, deneyim ve tecrübe sahibi Rektörümüzün kapısını çalacağız. O noktada bize sağlayacağınız desteğe inancımız sonsuzdur.

“İNŞALLAH SAĞLIK KENTİ OLACAĞIZ”

Biz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak; Kütahya’mızın bütün il genelinde bir açık hava hastanesi şeklinde, yani sadece Murat Dağı, Ilıca, Yoncalı, Eynal, Çitgöl şeklinde belirli bölgelerde değil, tamamında çok kolay ulaşılır, turizm işletme belgesine sahip ya da belediyeler tarafından belgeli otellerimizde, ‘a’ kalite, VİP hizmet sunmak istiyoruz. İnşallah sağlık kenti olacağız. Sadece şifa bulma amacıyla bir arayış içerisinde olan insanlarımıza değil, üniversitemize gelen gençlerimize yönelik olarak da bu anlamda Kütahya’mızın kat ettiği ve hak ettiği mesafeyi göstermek açısından, tanıtım açısından da son derece önemli.

“YATIRIMCILARI KÜTAHYA’YA DAVET ETMEK GEREKİYOR”

Ülke genelindeki bazı turizm bölgelerinde de bir sıkışmışlık var. Yani bu anlamda yatırım yapan sektör, oradaki sıkışıklığı fark edince, yeni arayışlar ve maceralar peşine de düştü. Bu anlamda Kütahya’mız hedef olarak seçilen bölgeler arasında yer almaktadır. Yani bundan istifade etmek, yatırımcıları buraya davet etmek gerekiyor.

“HİSLERİMİZ KARŞILIKLI. ORTAK PROTOKOLLER KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

“SAĞLIK TURİZMİ HAK ETTİĞİ YERE ULAŞACAK”

“KSBÜ TERMAL SAĞLIK TURİZM ÇALIŞMALARININ TAM MERKEZİNDE”

“DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRECEK BİR ÇALIŞTAYIN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ”