KSBÜ RADYASYON ONKOLOJİSİ PANDEMİ DÖNEMİ KESİNTİSİZ HİZMET VERDİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Polikliniği, pandemi döneminde ara vermeden hizmet verdi. Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk, “Kararlılıkla tedavilerimize devam ettik ve edeceğiz.” dedi.

KSBÜ Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı (AD) Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Türk, pandemi dönemi kliniğin ara vermeden hizmet vermesi hakkında şöyle konuştu: “KSBÜ Radyasyon Onkolojisi Birimi olarak biz de öneriler doğrultusunda daha kısa ve daha yoğun tedavi şemaları uyguladık. Hastalarımızın rahat ulaşımı için izin belgesi düzenledik. Kendi imkanları ile ulaşımını sağlayamayan hastalarımız 112 ekiplerimizce birimimize getirildi. Hastalarımızın bekleme süresini en aza indirmek için randevularını daha geniş aralıklarla verdik. Böylece bizim toplam günlük çalışma süremiz artmasına rağmen, hastalarımızın hastanede geçirdiği süre azaldı. Kapıdan giren her hastamızın ve yanlarında girmesine müsaade ettiğimiz sınırlı sayıda refakatçilerinin ateşini ölçtük. Maske temin edemeyen hastalarımıza maske verdik. Bekleme salonumuzu sosyal mesafe kuralına uygun düzenledik. Sık sık sosyal mesafe ve hijyen konularında uyarıda bulunduk. Tedavisini tamamlamış ve kontrolleri devam eden, haklı olarak evlerinden çıkmak istemeyen, birimimize telefonla ulaşan hastalarımıza telefonla yardımcı olmaya çalıştık. Hastanemiz tarafından verilen her türlü koruyucu ekipmanı kendimiz ve hastalarımızın sağlığı için en uygun şekilde kullanmaya özen gösterdik. Hastalarımızın da önlemlere uyması ile hiçbir hastamız bu zor süreçte zarar görmedi. Birimimize ulaşan hiçbir kanser hastasının Radyoterapi tedavisi aksamadı. Covid-19 durmadı, kanser durmadı ama KSBÜ Radyasyon Onkolojisi ekibi olarak biz de durmadık. Önlemlerimizi alarak, kararlılıkla tedavilerimize devam ettik ve edeceğiz. Mücadelemizi birlikte yürüttüğümüz tüm ekip arkadaşlarıma gösterdikleri üstün hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim.”

KSBÜ RADYASYON ONKOLOJİSİ PANDEMİ DÖNEMİ KESİNTİSİZ HİZMET VERDİ