ÜLKEMİZ KORONAVİRÜSÜNE KARŞI ETKİLİ TEDBİRLER ALIYOR

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Türkiye’nin Çin’de ortaya çıkan koronavirüsüne karşı etkili tedbirler aldığını ifade etti.

KSBÜ- Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs şimdiye kadar o ülkede birçok can aldı. Hızla yayılan virüse karşı dünya alarma geçti. Türkiye’nin bu virüse karşı etkili tedbirler aldığını belirten KSBÜ Tıbbi Mikrobiyoloji AD Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, “Salgın Çin’de başlamış olmakla birlikte; Tayland, Singapur, Güney Kore, Tayvan, Vietnam ve Amerika Birleşik Devletleri’nden de vakalar bildirilmiştir. Bu nedenle, Çin’de ve bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir halk sağlığı problemi olarak değerlendirilip önleyici tedbirler alınmaya başlanmıştır. Wuhan-Türkiye uçuşları durdurulmuş, Çin’den gelen tüm uçakların yolcuları termal kameralarla taranmaya başlanmış, havalimanlarında karantina odaları hazırlanmıştır. Bu tedbirler, henüz Türkiye’de görülmemiş olan yeni koronavirüsünün ülkemizde tehdit olmasını engellemek adına çok önemlidir.” diye konuştu.

“KÜTAHYA İÇİN KORONAVİRÜS ENFEKSİYONU TEHDİDİ BULUNMAMAKTADIR”

Prof. Dr. Renders, şu an Kütahya için koronavirüs enfeksiyon tehdidinin bulunmadığını ifade ederek, “Bugünlerde grip vakaları yoğun olarak görülmektedir ancak bunlar koronavirüs değil, grip aşısı ile korunulabilen grip enfeksiyonlarıdır.” dedi.

Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, enfeksiyonlara karşı korunmak için şu önerileri sundu;

• Kalabalık ortamlardan (otobüs, alışveriş merkezleri, marketler vb) ayrıldıktan sonra ellerinizi en az 20 saniye su ve sabunla yıkayın ya da alkollü el antiseptikleri ile ellerinizi ovuşturun.
  • Kirli ellerinizle yüzünüze, gözünüze, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.
  • Hapşıran, öksüren insanlardan uzak durmaya çalışın.
  • Hapşırık ve öksürüğünüz varsa evinizde kalın, dışarıdaki insanları koruyun. Çıkmak zorundaysanız maske takın.
  • Hapşırırken veya öksürürken ağzınızı bir kağıt mendille kapatın ve sonrasında mendili çöpe atın ve ellerinizi yıkayın.

Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı bulgularınız varsa hastaneye başvurun.

ÜLKEMİZ KORONAVİRÜSÜNE KARŞI ETKİLİ TEDBİRLER ALIYOR

“KÜTAHYA İÇİN KORONAVİRÜS ENFEKSİYONU TEHDİDİ BULUNMAMAKTADIR”

• Kirli ellerinizle yüzünüze, gözünüze, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın.
  • Hapşıran, öksüren insanlardan uzak durmaya çalışın.

Yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı bulgularınız varsa hastaneye başvurun.