TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİNE ADAPTASYON KURSU DÜZENLENDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Tıp Fakültesi Tıpta Uzmanlık öğrencileri için “Adaptasyon Kursu” düzenlendi.

#KSBÜ- Kurs, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aynur GÜLCAN’ın “Tıpta Uzmanlık  Öğrencilerine Uygulanan Mevzuat” hakkındaki sunumuyla başladı.

Adaptasyon Kursu’nda öğretim üyelerimiz tarafından; eczane hizmetleri, SGK uygulamaları, medulla sistemi, yoğun bakım ve ameliyathanelerin işleyişi, dosya ve epikriz, tıbbi biyokimya ve tıbbi mikrobiyoloji laboratuvarları işleyiş ve örnek alım kriterleri, radyoloji, acil tıp, empati ve iletişim, kan ürünleri, patoloji, nükleer tıp, kütüphane ve internet, uygulamalı temel ve ileri  yaşam desteği, adli tıp, atık yönetimi, akılcı ilaç kullanımı, tıbbi etik ve deontoloji, hastane enfeksiyonu ve akılcı antibiyotik kullanımı konularında Tıpta Uzmanlık öğrencilerine bilgilendirme yapıldı.

TIPTA UZMANLIK ÖĞRENCİLERİNE ADAPTASYON KURSU DÜZENLENDİ