DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZİN “BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ” GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleşti. Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini Kütahya protokolü ve öğretim üyeleri giydirdiler. Öğrenciler, aileleri önünde beyaz önlük giymenin büyük heyecanı ve onurunu yaşadılar.

#KSBÜ- Üniversitemiz Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen “Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni”ne Kütahya protokolü, öğretim üyeleri, hekimler ve öğrencilerin aileleri katılım sağladı.

“BEYAZ ÖNLÜK SAFLIĞIN, TEMİZLİĞİN, ÇALIŞKANLIĞIN VE FEDAKARLIĞIN SİMGESİDİR”

Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Yavuz Sinan Aydıntuğ yaptı. Aydıntuğ beyaz önlüğün önemini vurgulayarak, “Sizler biraz sonra saflığın, temizliğin, çalışkanlığın ve fedakarlığın simgesi olan beyaz önlük giyeceksiniz. Bu size büyük bir sorumluluk ve özveri yükleyecektir. Meslek hayatınızda önlüğünüzün beyaz rengi yavaş yavaş saçlarınıza da yansıdığınızı göreceksiniz. Allahtan sizlere uzun ömür, sağlık ve başarılar dilerim. Bu yolda sizlere emeğini esirgemeyecek olan öğretim üyelerimize ve en gencinden en kıdemlisine kadar tüm personelimize kuruluş aşamasında özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkür ederim. Sizleri buraya taşıyan anneleriniz, babalarınız ve yakınlarınız ile sizlere eğitim veren öğretmenlerinize bu okulu kazandırdıkları için şükranlarımı sunarım. Sağ olsunlar, var olsunlar. Tüm derslerimde öğrencilerime Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1922’de söylediği sözü tekrar hatırlatmak istiyorum. ‘Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en önce ve her şeyden önce, Türkiye’nin istiklaline, kendi benliğine, milli ananelerine düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir’.” diye konuştu.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE ÖĞRETİM ÜYESİ BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYIMIZ ‘5’ TİR”

Diş Hekimliği Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sinan Aydıntuğ’un konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu konuşma yaptı. Rektör Kavuncu, “Bugün Diş Hekimliği Fakültemize yeni başlayan öğrencilerimiz için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenliyoruz. Öğrencilerimiz buralara büyük emek vererek, önemli başarılar kazanarak gelerek geldiler. Aileleri olarak sizler de evlatlarınızla birlikte bu heyecanı yaşadınız; sizlerin de gösterdiği fedakarlığı, desteği çok iyi biliyoruz. Bizler de üniversite yöneticileri ve hocaları olarak büyük bir medeniyetin, ihtişamlı bir tarihin ve bir milletin sorumluğunu taşıdığımızın farkındayız. Bu sorumluğun yerine getirilmesinde üniversitelerimizin ve Türk bilim insanlarının rolü ve sorumluluğu her zamankinden daha fazladır. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak Atatürk’ün en büyük hedefi olmuştur. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Her alanda dünyada süper ligde yer alan bir Türkiye’ vizyonu için bilginin üretilmesi, üretilen bilginin de ürün ve hizmete dönüşmesi gereklidir. Geçtiğimiz yıl içerisinde kurulmuş olan üniversitemiz ülkemizin hedefleri doğrultusunda ihtiyacı olan bu yeni anlayış içerisinde yapılanmasını sürdürmektedir. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde başarıya dayalı seçkincilik anlayışı içerisinde, yani liyakata göre Diş Hekimliği Fakültemize 15 yeni öğretim elemanı daha kazandırdık. Önümüzde ki yıl içerisinde öğretim kadromuz daha da artacak. Diş Hekimliği Fakültesinde şu anda bile öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız ‘5’ tir. Bu değer ile Türkiye’nin en iyileri arasındayız. Fakültemizde bulunan eğitim laboratuvarları, görüntüleme yöntemleri ve tedavi uygulamaları açısından da oldukça iyi imkanlara sahibiz. Önümüzdeki sene ilk çeyreğinde şehir merkezinde açmayı öngördüğümüz yeni Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve eğitim kompleksi ile birlikte sağlık hizmeti kapasitemiz artacak, öğrencilerimiz için de nitelikli ve üst düzey bir eğitim için altyapı sağlamış olacağız. Anne-babalar olarak sizleri artık sadece törenler ve ziyaret için değil diş hekimliği ihtiyaçlarınız için de üniversitemize bekleriz. Öğrencilerimize yeni sosyal alanlar, okuma salonu ve öğrenci topluluklarının etkinlikleri ile öğrenci dostu bir üniversite olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından önlük giyme törenine geçildi. Kütahya protokolü ve öğretim üyeleri Diş Hekimliği Fakültemiz 1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini giydirdiler. Öğrenciler ise aileleri önlerinde beyaz önlük giymenin büyük heyecanı ve onurunu yaşadılar. Törenin sonunda toplu fotoğraf çekildi.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZİN “BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ” GERÇEKLEŞTİ

“BEYAZ ÖNLÜK SAFLIĞIN, TEMİZLİĞİN, ÇALIŞKANLIĞIN VE FEDAKARLIĞIN SİMGESİDİR”

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE ÖĞRETİM ÜYESİ BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYIMIZ ‘5’ TİR”