KSBU MEKUT ULUSAL MADEN TATBİKATI’NA KATILDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Medikal Kurtarma Topluluğu (MEKUT), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Tavşanlı ilçesinin bir maden ocağında düzenlenen “Ulusal Maden Tatbikatı”na katıldı.

KSBÜ- Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki bir maden ocağında “Ulusal Maden Tatbikatı” yapıldı. Senaryolar doğrultusunda, Tunçbilek beldesindeki Garp Linyitleri İşletme Müdürlüğüne ait Tunçbilek Ömerler Yer Altı Ocağı'nda yapılan tatbikatta, göçük altında kalan işçilerin çıkarılması planlandı. Tatbikatta senaryo gereği 157 işçi madendeki göçüğün altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama ve kurtarma ekibi sevk edildi. Maden ocağında kalan işçiler için hemen çalışma başlatılırken, kısa sürede göçük altındaki 157 işçiden 139'una ulaşıldı. Daha sonra geriye kalan 18 kişiye ulaşıldı.Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü'nün üstlendiği Ulusal Maden Tatbikatı’na, Kütahya Valiliği, AFAD, UMKE, Kütahya Emniyet Müdürlüğü, Tavşanlı ilçesindeki Afet Koordinasyon Kurulu ve KSBÜ MEKUT ekibimiz katılım sağladılar.

Üniversitemiz MEKUT Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Kadıoğlu gerçekleştirilen tatbikat hakkında şunları söyledi: “Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Medikal Kurtarma Topluluğu öğrencileri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile birlikte göçük altından çıkan yaralılara ilk müdahalelerini olay yerinde tamamladıktan sonra hastaneye transferlerini sağladı. Gerçeği aratmayan bir senaryo ile öğrencilerimiz için ciddi bir deneyim oldu. Tatbikat sonrasında deneyimlerini paylaşan öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri sahada uygulama şansı buldukları için çok memnun olduklarını söylediler. Eğitimin bir parçası olan bu tür uygulamalara MEKUT öğrencilerimize de yer verdikleri için Levent Bircan, Kütahya UMKE ekibi ve destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya şükranlarımızı iletiyoruz.”

KSBU MEKUT ULUSAL MADEN TATBİKATI’NA KATILDI