ÜNİVERSİTEMİZDE NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ KURSU GERÇEKLEŞTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) tarafından “Nitel Araştırma Yöntemleri Kursu” gerçekleştirildi.

KSBÜ- Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen kursiyerler ile gerçekleşen Nitel Araştırma Yöntemleri Kursu’nun açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Duygu Perçin Renders yaptı. Renders yaptığı konuşmada sağlık alanında nitel araştırmalarının önemine dikkat çekerek, etkin bir kurs olmasını temenni etti.

Etkinlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyeleri  Prof. Dr. Hatice Mert ve  Doç. Dr. Fatma VURAL ile Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Savcı ve Dr. Öğr. Üyesi Nigar Çelik tarafından; “Nitel Araştırmaların Doğası”, “Nitel Araştırma Desenleri ve Örneklem Seçimi”, “Nitel Araştırmalarda Veri Toplama ve Analizi”, “Raporlama”, “Nitel Araştırmalarda Geçerlik ve Güvenirlik”, “Etik ve Makale Yazma” konuları hakkında eğitimler verildi.

Etkinliğin sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Duygu Perçin Renders düzenleme komitesinde emeği geçen tüm öğretim elemanları, kurs eğitimcileri, teknik destek personeli ve öğrencilere teşekkür etti.

ÜNİVERSİTEMİZDE NİTEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ KURSU GERÇEKLEŞTİ