KSBÜ FİDAN DİKİMİNDE REKORA ORTAK OLDU

Vatandaşların çevreye ve yeşile olan duyarlılığını artırmak amacıyla 11 Kasım 2019 tarihinde saat 11:11’de “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası kapsamında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) kampüs alanında fidan dikimi gerçekleşti. KSBÜ 11 bin fidan dikimi ile 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikimi etkinliğine katılarak, rekora ortak oldu.

KSBÜ- Ülke genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak için “11 Milyon Fidan- Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz kampüs alanında 11 bin fidan toprakla buluşturuldu. Böylelikle  81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen 11 milyon fidan dikimi etkinliğine katılarak, rekora ortak oldu.

KSBÜ’de gerçekleştirilen fidan dikme törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan ve İshak Gazel, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ve diğer protokol üyeleri katılım sağladı.

“AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ TÜRKİYE’Yİ GUİNNESS REKORLAR KİTABINA TAŞIYACAK”

Etkinliğin açılış konuşmasını Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin yaptı. Keskin ağaçlandırma seferberliğinin Türkiye’yi Guinness Rekorlar kitabına taşıyacağını ifade ederek, “11 Kasım 2019’da saat 11.11’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanımız koordinasyonunda 81 ilimizde 2023 noktada üç saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlayacağız. Biz de ilimizde Sayın Valimizin koordinasyonunda Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak hazırlıkları tamamlanan 25 adet lokasyonda 250 bin adet fidanı ilimizde 7’den 77’ye tüm hemşehrilerimizin katılımlarıyla toprakla buluşturacağız. Bugün tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan bu dikim etkinliğinde Kütahya ilimize bağlı tüm ilçeler yer almaktadır. Bu sahalara başta karaçam olmak üzere, ahlat, akasya, taflan, alıç, badem, ceviz, iğde, gibi türlerle fidan dikimi yapılacaktır. KSBÜ kampüs alanında da 3 saatlik bir zaman diliminde 2 bin lavanta, 9 bin sedir olmak üzere toplam 11 adet fidan dikmiş olacağız. Tüm Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak 3 saat gibi kısa sürede dikilecek olan bu 11 milyon fidanı aynı zamanda bir dünya rekoru olma sebebiyle de ayrı bir önem taşımaktadır. Türkiye’yi Guinness Rekorlar kitabına taşıyacak bu etkinlik, sizlerin çocuklarınıza anlatacağınız bir anı olarak ayrıca önemli olacaktır.” diye konuştu.

“EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR OLMANIN MUTLULUĞU VE GURURUNU HİSSEDİYORUZ”

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin’in ardından KSBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu konuşma yaptı. Rektörümüz, “Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmanın mutluluğu ve gururunu hissediyoruz. Çünkü bugün bir dünya rekoruna da inşallah ortak olmuş olacağız. Bu anlamda başta himayelerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ve ilimizde bu konuda destek veren Valimiz Dr. Ömer Toraman, Orman Bölge Müdürümüz Hasan Keskin ve bütün kurumlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Geçen sene bu vakitlerde yine KSBÜ kampüs alanında 900’e yakın fidan dikmiştik. Bu fidanlara gözümüz gibi baktık. Her biri adeta bir çocuğumuz oldu ve hamdolsun hiçbirinde bir sıkıntı yok. Hepsi bugün burada küçük koruluğun bir parçası oldu. 11 bin fidanla birlikte burası tam bir koruluk haline dönüşüyor. Bu şekliyle belki bugün protokolde oturan bizler, bunların gelişmiş koruluk olduğunu görev başında olmayacağız ama buradaki gençlerimiz, çocuklarımız, öğrencilerimiz ilerde bu koruluğun, bu güzelliğin bir parçası olmanın mutluluğunu ve gururunu hissedecekler. Her zaman bunu bir anı olarak kendilerinde görecekler. Bu yeşilliği görünce gelecek nesiller bugün emeği geçenlere dua edecekler. Fidan dikimine katkı sağlayan herkese tekrar teşekkürlerimi sunarım.”

FİDANLAR İÇİN DUA EDİLDİ

Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun ardından sırayla Kütahya Milletvekileri İshak Gazel, Ahmet Tan ve Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar fidanlar için dua etti.

FİDANLAR BÜYÜK BİR HEYECANLA DİKİLDİ

Kütahya’nın protokolü, halkla birlikte fidan dikiminde büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadı. Öğrenciler de aileleri ile birlikte fidanları toprakla buluşturmanın sevincini yaşadılar. O anlar görüntülere yansıdı.

KSBÜ FİDAN DİKİMİNDE REKORA ORTAK OLDU

“AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ TÜRKİYE’Yİ GUİNNESS REKORLAR KİTABINA TAŞIYACAK”

“EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR OLMANIN MUTLULUĞU VE GURURUNU HİSSEDİYORUZ”

FİDANLAR İÇİN DUA EDİLDİ