Sağlık Üniversitesinde Enfeksiyon Önleme Sempozyumu Gerçekleşti

Üniversitemizde ‘’Yoğun Bakım Enfeksiyonları Önleme Sempozyumu ve Uygulamalı Eğitim Programı’’ gerçekleşti. Sempozyuma Türkiye’nin farklı bölgelerinden, alanında başarılı bilim insanları katılım sağladı.

KSBÜ- Üniversitemiz Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda ‘’Yoğun Bakım Enfeksiyonları Önleme Sempozyumu ve Uygulamalı Eğitim Programı’’ gerçekleşti. Sempozyumun açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Prof. Dr. Kavuncu, ‘’Bir üniversitede olması gereken görevlerin bir tanesi de bilimin ışığı altında güncel gelişmeleri paylaşarak, vermiş olduğumuz hizmeti daha nitelikli ve bilimsel standartlara uygun olmasını sağlamak. Bugün çok önemli bir konu hakkında bilimsel bilgi alışverişi yapılacak. Yoğun bakım enfeksiyonları bir sorun olarak karşımıza çıkabilmektedir. Burada mutlaka alacağımız güncel bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler bizlere bu alanda önemli katkılar sunacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun konuşmasının ardından, Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, sempozyumun önemi ve program hakkında bahsederek, konuşmacıları tanıttı. Sempozyumda ilk bildiriyi, ‘’Yoğun Bakım Ünitelerinde El Hijyeni ve Enfeksiyon Kontrolü’’ ile Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Prof. Dr. Gülden Ersöz sundu.

Sempozyumda bilimsel program dışında, öğrenciler tarafından “Artık mı Atık mı” adlı tiyatro gösterisi de düzenlendi. Oyun izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Programın sonunda bildiri sunanlara, Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Prof. Dr. M. Cem Algın ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi hediye takdim ettiler.

Sağlık Üniversitesinde Enfeksiyon Önleme Sempozyumu Gerçekleşti