Ders Kayıt Duyurusu (Yeni Öğrenciler)

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

2018-2019 GÜZ YARIYILI

DERS KAYIT DUYURUSU

(YENİ ÖĞRENCİLER)

DERS KAYIT TAKVİMİ

Ders Kayıt Tarihleri

-Başlangıç

10 Eylül 2018 (Saat: 10.00)

-Bitiş

12 Eylül 2018 (Saat: 23.59’ a kadar)

Derslerin Başlama Tarihi

17 Eylül 2018

Mazeretli Ders Kayıt Başvuru Tarihleri

17-18 Eylül 2018  (Saat:17.30’ a kadar)

Mazeretli Ders Kayıt Tarihleri

20-21 Eylül 2018  (Saat:17.30’ a kadar)

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

1.Kütahya Dumlupınar Üniversitesine ait eğitim öğretimi düzenleyen mevzuatı mutlaka okuyunuz.

2.Üniversitemiz internet sayfasından yapılan duyuruları sürekli takip ediniz. http://www.ksbu.edu.tr/

3.Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) kayıtlı olan GSM numaranızı ve diğer iletişim bilgilerinizi sürekli güncel tutunuz.

4.Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş şifrenizi kimseyle paylaşmayınız.

5.Ders kaydını yaptırmamanız durumunda,  2018-2019 Güz Yarıyılında derslere devam edemeyeceğinizi ve öğrencilik haklarından faydalanamayacağınızı unutmayınız.

6.Birinci yarıyıla ait tüm derslerin seçilmesi zorunludur.

7. Mazereti nedeniyle ders kayıt tarihlerinde ders seçmeyen veya kesinleştirmeyen öğrenci, ancak mazeretli kayıt başvuru tarihleri içerisinde başvurması ve mazeretinin birim yönetim kurulunda kabul edilmesi halinde mazeretli kayıt tarihlerinde ders kaydı yapabilecektir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ (HARÇ) ÖDEME

Harç ücreti yatıracak öğrenciler 10-12 Eylül tarihleri arasında ders kayıtlarını yapacak olup harç ücretleri ve yatırılacak tarihler ile ilgili duyuru ileriki bir tarihte Üniversitemiz web sayfasında yayınlanacaktır, Açıklanan tarihlerde harç ücretlerini yatırmayan öğrencilerin DERS KAYITLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN SİLİNECEKTİR.

DERS KAYDI

10-12 Eylül 2018 tarihleri arasında ders kaydı yaptıracak öğrencilerimizin aşağıda belirtilen adımları izlemeleri gerekmektedir.

1. SİSTEME GİRİŞ

Kullanıcı adınız: Öğrenci numaranız, geçici şifreniz: T.C. Kimlik numaranızın ilk 5 rakamı

2. DERS EKLEME

• [Ders ve Dönem İşlemleri] menüsüne giriniz,
  • [Ders Kayıt] alt menüsüne giriniz.
  • (+) butonuna basarak birinci yarıyıla ait tüm dersleri ekleyiniz.

3. KESİNLEŞTİRME

- Ders ekleme işlemi tamamlandıktan sonra ders kaydının kesinleştirilmesi gerekmektedir.

Bunun için;

Önce “Kontrol Et” butonuna sonra da “Kesinleştirme” butonuna tıklayınız.

4. DERS KAYIT ONAYI

- 10-12 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıtlarını KESİNLEŞTİRMİŞ olan yeni öğrencilerin kayıtları 17 Eylül 2018 tarihine kadar danışmanları tarafından ONAYLANACAKTIR. ONAYLAMA İŞLEMİ için yeni yerleşen öğrencilerimizin danışmanlarına ulaşmalarına gerek yoktur.

DERS PROGRAMLARINI İNCELEME

- Dersler 17 Eylül 2018 tarihinde başlayacak olup,  ders kaydını başarılı bir şekilde kesinleştiren öğrenciler, Öğrenci, İşleri Bilgi Sistemine giriş yaparak,  [Genel İşlemler] menüsü altındaki  [Ders Programı] menüsüden, ders koduna göre ders gün ve saatlerini, dersliklerini ve öğretim elemanını öğrenebilirler.

17 Eylül 2018, Pazartesi / 2814 defa okundu.